четвер, 11 червня 2020 р.


МЕД - солодке золото УКРАЇНИ.

 “Щоби бджіл водити, треба серцем їх любити” — ось що каже народна мудрість.
Бджільництво - це мистецтво для тих, хто любить природу та живе з нею в гармонії. Покликання бджоляра - це по-справжньому вміти оберігати, розвивати та піклуватись про бджілку - трудівницю, приділяти велику увагу найдрібнішому фактору в процесі отримання "солодкого золота".
Але до столу кожного українця мед приносить не фея, а тільки після місяців безперервного піклування бджоляра та уваги до маленьких, досконалих та ніжних комах ми отримуємо цілющий  продукт  природи - мед.
Мабуть кожний українець підтвердить, що мед - це солодке золото нашої Батьківщини, її золотий запас. Україна багата не тільки на кваліфікованих досвідчених бджолярів, але протягом століть розвитку бджільництва зберігає повагу до їхньої мудрої праці в самому серці всіх поколінь.
Скільки багато складено приказок та прислів'їв  про мед - символ щастя та поваги, символів любові! "Ти солодка, як мед"- каже своїй нареченій закоханий юнак". " Слова наче мед" - іноді так приємно почути новину, або може, краплинку лестощів.
Через сумлінну працю та досвід наших  бджолярів - мед нашої країни не тільки смачний та корисний - він вважається найкращим в світі!
Не вірите. Це так. Скоштуйте його.
 А шляхетного ремесла - пасічкування ви можете навчитися,  завітавши в НПЦ з підготовки бджолярів у ПТУ- 14 смт Вороновиця Вінницького району Вінницької області.

Немає коментарів:

Дописати коментар